Mount and Blade Warband

Posted by TAYFUN EREN BAĞCI on 03:45

Mount and Blade Warband







Mount and Blade Warband dünyada sesini kısa sürede duyurmayı başaran oyunlardan biri olmayı başardı. Bu başarıda oyunseverlerin aradığı birçok özelliği karşılamasının payı büyük.

Strateji veya macera alanında fazla sayıda oyun olmasına rağmen bir oyunda stratejinin ve maceranın bu denli uyum içinde olması oyunun çekici özelliklerinden. Oyunda bir kale lordunun kızıyla evlilik planları kurarken kendinizi bir anda amansız bir savaşın içinde bulabiliyorsunuz.

Dilerseniz oyuna bir talimle başlayabilirsiniz. Talim alanında size yardımcı olmak için bekleyen dövüş ustalarıyla, at ustalarıyla karşılaşacak oyunda kullanacağınız silahlarla pratik yapma şansı bulacaksınız.

Oyunda kazandığınız puanlar ile karakterinizin özelliklerini geliştirebilir, geniş silah yelpazesinden seçtiğiniz silahlar konusunda uzmanlaşabilirsiniz. Karakterinizin kişilik özelliklerini, fiziksel becerilerini geliştirmenizin mümkün olmasının yanında saç,sakal şekline bile karar verebilirsiniz.

Asker sayınızın fazla olmasını isteyerek köylerden gönüllü toplayabilirsiniz ancak düşük ücretlerle elde ettiğiniz bu askerler başlangıçta son derece acemi olacaklar ve atlılara karşı dezavantajlı kalacaklardır.

Lordlardan iş alabilir, zamanında gerçekleştirdiğiniz işler karşılığında dinar kazanabilirsiniz. Ayrıca savaşlarda esir olarak yanınıza aldığınız düşman lordlarını para karşılığı serbest bırakabilirsiniz.

Dost ve düşman seçiminizde akılcı kararlar almaz iseniz yeni ele geçirdiğiniz kalenizin kısa zaman içinde kuşatılması yüksek ihtimaldir. Krallıkların kervanlarına saldırmanızı hoş karşılamayacaklarını biliyor olmalısınız. Bir köyü yağmalayarak büyük miktarda gaminet elde etmeniz mümkün ancak elde ettiğiniz ganimetle karşı karşıya kalacağınız düşmanlık arasında seçim yapmalısınız.

Eğlenceli zaman geçirme konusunda oyuncuya büyük kolaylıklar sağlayan Mount and Blade Warband büyük şehirlerin kalelerini kuşatırken karşılaştığınız zorluklarla sizi bunaltabilir de. Ancak zorluklar içermeyen bir oyunun zevkli olmasından da bahsedilemeyeceğinden bu konu üzerinde durmak gereksiz.

Kalelerin hanlarında karşılaştığınız yardımcı karakterleri yeterli dinara sahipseniz yanınıza almanız faydalı olacaktır. Örneğin mimarlık yeteneğine sahip bir yardımcınız kuşatma sırasında yaptığınız kuşatma kulelerinin yapım süresini kısaltacaktır.

Neredeyse karşınıza çıkan her durumda oyun sizin fikrinizi almakta. Handa bir sarhoşa kafa mı tutacaksınız yoksa başınızı eğip yolunuza mı gideceksiniz karar verebilirsiniz. İsterseniz askerlerinizle birlikte dişe diş bir mücadeleye dalabilir, isterseniz de askerleriniz düşmana saldırırken siz geride bekleyebilirsiniz. Hatta düşmanınız çok kalabalıksa birliğinizin bir kısmını düşmanı yavaşlatmak için geride bırakarak kaçabilirsiniz.

Kapsamlı bir oyun olması ve bolca yazılı içerik barındırması sebebiyle oyunu Türkçe oynama ihtiyacı görebilirsiniz. Üzülmenize gerek yok çünkü oyunun tam Türkçe yamalarını kolaylıkla bulmanız mümkün.

Oyunseverlerin büyük eğlencelerinden biri olan multiplayer yani gerçek kişilere karşı veya beraber oynama imkanı da var. Birkaç arkadaşınızla Mount and Blade Warband gecesi yapabilir, yalnız oynarken aldığınız zevki kat kat artırabilirsiniz.

Oyunlarda genelikle istenmeyen bir durum olsa da çoğu zaman hayati önem taşıyan hileler konusuna yapımcılar mantıklı bir çözüm bulmuş. Oyunda Hile kullanmak isteyip istemediğinizi oyuna giriş ayarlarından değiştirebilirsiniz. Yine kaydetmeden çıkmak isteyip istemediğiniz de oyuna başlarken yarattığınız profilde size sorulmakta.