League Of Legends (LOL)

Posted by TAYFUN EREN BAĞCI on 09:35

Yapım şirketi RİOT Games 'in 4 yıl önce Dota adlı oyundan esinlenerek piyasaya sürdüğü ; online strateji oyunu olan League Of Legends ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Ülkemizde ve dünya üzerinde elektronik spor dalında lisanlı oyunculara sahip olan oyun , sezonluk yaptığı turnuva finalleri ile lisanslı sporcularına büyük ödüllerde dağıtmakta.

 Oyun bireysel yeteneğe bağlı olsada takım halinde oynandıgı için takım kompozisyonu ve takım içerinde ki anlaşma çok önemlidir. Ülkemizde oyuna olan ilgi büyük fakat oyuna ilgi gösteren yaş ortalaması düşük. Bu nedenle oyun içerisinde seviyeli bir ortam oluşturmak , yaş ortalamasına bağlı olarak minimum düzeyde. Oyunun asıl tanımına gelecek olursak, beşer kişilik takımlar halinde "Sihirdar Vadisi" adı verilen 3 koridorlu kare bir haritada yapılan savaşı konu edinir.
Oyun içerisinde ki karakterler ;"şampiyonlar"; toplamda 119 adettir. Sizler oyun içersinde biriktirdiğiniz IP(itibar puanı) ile bu karakterlere sahip olabilirsiniz. Oyunun şampiyonluk ligi adının verildiği ve her bölgeye ait olan liglerinde senede 3 mevsim turnuvası ve bir adet büyük turnuva düzenlenir. Ayrıca her sene bu liglerden gelen ve elemelerden geçen belirli sayıda takım dünya turnuvasına katılarak ülkelerini temsil ederler. Oyunun son dünya şampiyonu olan Kore takımı "SKT T1 K" takımı dünya üzerinde büyük bir hayran kitlesine sahip ve aynı zamanda 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olan son takımdır.

Ülkemizde ise 4. sezonun yani son sezonun şampiyonu DP "Dark Passage" takımıdır. Dünya turnuvasında ülkemizi temsil edecek tek takım olan DP , ülkemizde çok büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Dünyanın en çok oynanan ve en büyük ödüllü turnuvalarından birine sahip olan LOL , oyuna para yatıran veya yatırmayan oyuncular arasında hiç bir fark olmayan ve kulkanıcılarına eşitlik sağlayan yegâne oyunlardan birisidir.