Mortal Kombat X

Posted by TAYFUN EREN BAĞCI on 13:37

Oyun bilgisayar yada oyun konsolunda olsun hayatımızın içindeler.

Hiç ilgilenmesek bile bir şekilde duyuyor, merak ediyoruz ve öğreniyoruz.

Çoğunluğumuz öyle yada böyle dövüş oyunlarının vazgeçilmezlerinden mortal kombat ın bir sürümünü görmüş,oynamış,seyretmiştir.

Dövüş oyunu olarak adlandırıldığını duyunca irkilenleriniz olmuştur. Bence sadece şiddet içeriyor olarak bakmamak gerekiyor. ayrıca hayatımızda şiddet de var.

Çocuklarımıza bunun oyun olduğunu oyunda yapılan her şeyin gerçek hayatta yapılamayacağını öğretmemiz gerekiyor. En önemlisi de gerçek hayatta game over yani son olduğunda, yeniden başlat butonu bulunmamakta olduğunu bilmeleri gerekiyor.

Eğer bu bilinci vermez isek seyrettikleri bir film kahramanı ile kendilerini özleştirip uçmaya kalkıyorlar, spiderman olduğunu düşünüp pencerelerden düşen çocuk haberlerini hatırlarsınız. Film,çigi film,oyunlar da ki karakterlerin, karakterlerin sahip olduğu özelliklerin, kahramanlıkların gerçek olmadığını, hatta kimisinin imkansız olduğunu anlatmalı ve vurgulamalıyız.

Stres atmak, yeni savunma hareketleri öğrenmek için kendimizi kaptırmadıktan sonra oynanabilecek oyunlar arasında Mortal Kombat ın sürümleri bence.

Üstelik 2015 yılında çıkacak olan yeni sürümünü gördüğünüz de çok şaşıracaksınız. Tüm dövüş oyunları gibi tabi ki vahşi,kanlı ama onun yanı sıra oyun yapımcıları eleştirileri ciddiye almış, grafikleri,poligonları inanılmaz seviye getirmişler.

Oyun her zaman tercih edilen bir program olmasına rağmen her oynayanın da bildiği gibi grafikler oyunu basitleştiriyordu.

Demosunu incelediğiniz de ve yeni sürüm için çıkan yorumları okuduğunuz da siz de benim gibi büyük beklenti içine gireceksiniz. Bu konu da bir hayli iddialılar. Hatta tasarımcıların kendilerini aşmayı bırak tasarım konusunda uçtuklarını bile söylüyor kimi yorumcular.

Sonuçta MORTAL KOMBAT X çıkıyor. 4 yeni karakter eklenmiş, olarak ve de yenilenmiş olarak çıkıyor. Bilgisayarda ve oyun konsollarında oynanabilecek,bir deneyin derim.